IN DE MEDIA

What Women Want juli 2018

The Lady’s Room (voorheen Cosmo Nails) Stijlvolle, natuurlijk uitziende nagels

Vermelding op de site www.whatwomenwantrotterdam.nl

Bekijk artikel als .pdf.

Cosmo nails - Stijlvolle natuurlijk uitziende nagels

Just Shoot Me Rotterdam

Summerdrink What Women Want (Rotterdam) bij Café in the City (augustus 2018)

Fotografie: Richard Sinte Maartensdijk

Facebook pagina van JustShootMeRotterdam

Just shoot me - Whatwomenwantrotterdam.nl

Avro Tros – Tussen kunst & Kitsch

Jubileum uitzending rijksmuseum 2018.

Een programma van de Avro Tros “Tussen kunst en kitsch”.

Rijksmuseum Kunst en Kitsch

Hillegersberg Schiebroek Exclusief

Hillegersberg Schiebroek (exclusief) magazine (pagina 17, © NOVEMBER2018 17 door Andrea van der Houwen).

Yvonne Mastenbroek: ”Voor de één was nagelverzorging echt een eerste kennismaking, voor een ander was het al een manier van leven maar allemaal genoten zij ervan.”

Nagelstyliste zet zich in voor Daniël den Hoed

Hillegersberg – Yvonne Mastenbroek liep al rond met het idee om iets voor kankerpatiënten te gaan doen sinds zij in het tv programma ‘ iet lullen maar poetsen’ Rotterdamse Koen bezig zag met zijn workshop make-up in kankerinstituut Daniël den Hoed. Pas toen Yvonne in contact kwam met de stichting ‘Look Good Fee I Setter’, ging het balletje rollen.

Je staat er niet altijd bij stil hoe fijn het is om vertroeteld te worden als je uiterlijk verandert door het gebruik van zware medicijnen of chemokuren, zegt Yvonne Mastenbroek. De mensen doen wel leuke dingen met hun familie maar even een beetje persoonlijke verzorging, een moment voor jezelf, dat is iets heel anders. Als je er beter uitziet straalt dat ook af op je omgeving.

“Vanaf het moment dat ik Koen bezig zag in ‘Niet lullen maar poetsen’, dacht ik: dat wil ik ook! Ik wil ook iets doen voor mensen die zo’n barre tijd meemaken. Ik wilde hen gewoon eens een fijne middag bezorgen.” Het idee was ‘geparkeerd’ maar Yvonne wist nog niet hoe zij het moest aanpakken. “Een poosje later kwam ik Koen tegen in de stad. Dat kon toch geen toeval zijn. Ik herkende hem meteen en dacht verrek, hem moet ik hebben. Ik wilde hem aanspreken maar dacht ook: hij zal vast denken wat moet zij nou van mij. Toch zei ik ‘hoi ik heb jou gezien op tv en ik ben nagelstyliste en wil zoiets ook doen’. We spraken over de stichting Look Good Feel Better en, weer heel toevallig, kwam ik daarna in contact met de juiste tussenpersoon op een feest van What Women Want. Dat is een magazine op het gebied van health, beauty, lifestyle en culinaire zaken”.

Yvonne mocht gaan praten met artsen en verpleegkundigen in de Daniël den Hoed kliniek over de mogelijkheden voor een workshop. “Je moet aan zoveel dingen denken: mogen mensen wel hun nagels lakken, mogen zij handcrèmes gebruiken, zijn zij overgevoelig voor bepaalde producten of is het misschien te inspannend voor ze. Er werd een rondje gedaan langs met de vraag óf zij het wel wilden. Ze waren heel erg blij en wilden bijna allemaal! Er werd speciaal voor mij een inklapbaar en verrijdbaar manicuretafeltje besteld en ik nam mijn stewardessenkoffertje mee met allerlei kleuren nagellak en verzorgingsspullen. Op de
afdeling werd een ieniemienie nagelstudiootje gecreëerd.”

Yvonne had zich goed voorbereid. zo gebruikte ik een glasvijl, die is zachter en fijner dan de traditionele vijl en een remover waar Aloë Vera in zit, dat is minder gevoelig dan eentje op aceton basis. De grootste wens van al deze mensen was eigenlijk ook om even weg te zijn van alle misère. Met de meeste dames heeft Yvonne tussen de bedrijven door heel gezellig zitten kletsen. “Voor de één was nagelverzorging echt een eerste kennismaking. voor een ander was
het al een manier van leven maar allemaal genoten zij ervan.” Het is Yvonne tot op de dag van vandaag bijgebleven hoe Jeuk de mensen het vonden en hoe blij zij ermee waren.

Yvonne maakte heel war kilometers op het gebied van nagelstyling en beweegt graag mee met de nieuwste trends. Zo deed zij veel ervaring op bij Tilly’s Nailstudio in Amsterdam Oud-Zuid en in München, nam zij de nagels van vele BN-ers -waaronder de finalisten van America Next Topmodel-onder handen en is zij vaste nagelstyliste van het AVRO/TROS programma Tussen Kunst & Kitsch. “Er is best een verschil in benadering van Amsterdammers en Rotterdammers op het gebied van uiterlijke verzorging”, aldus Yvonne die dit ‘aan den lijve’ ondervond. “De harde werkers in Rotterdam zijn geneigd iets minder aandacht te schenken aan hun uiterlijk. Amsterdammers daarentegen, zijn veel meer met hun looks bezig. Zij hebben er ook meer voor over”. aldus Yvonne.

Haar nagelstudio Cosmo Nails is gevestigd aan de Van Beethovensingel 60 in Hillegersberg. Yvonne is zeker van plan nog een keer een workshop te organiseren en hoopt ook anderen te inspireren om iets voor dit goede doel te gaan doen.

‘Hun grootste wens was: even weg zijn uit de misère.’

Personalia

Yvonne Mastenbroek: nagelstyliste van The Lady’s Room (voorheen Cosmo Nails).
Actie: nagels van mensen in Daniël de Hoed kliniek verzorgen en mooi maken.
Doel bereikt: ze vonden het heerlijk, vooral omdat ze even weg waren uit de dagelijkse sleur van ziekte, bestralingen en chemokuren.

Zie bron: Hillegersberg Schiebroek Exclusief (op pagina 17)

Yvonne Masterbroek - Hillegersberg schiebroek magazine - wk34